Ovo su namirnice koje NE SMIJETE zamrzavati

Možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Zamrzavanje je najlakši način čuvanja hrane. Međutim, postoje namirnice koje ne smijemo zamrzavati. Pogledajte kose su to:

Hrana koja sadrži velike količine tekućine
Krastavce, klice, rotkvice, lubenicu, naranče nikako ne bi smjeli zamrzavati. Ove su namirnice prepune tekućine koja se tijekom procesa kristalizira i nakon odmrzavanja potpuno mijenja strukturu i postaje gnjecava i pireasta. S druge strane, svježa zelena salata će pak uvenuti i postati smeđa.

Mliječni proizvodi
Iako zamrzavanje jogurta, svježih, kremastih i polutvrdih sireva neće naštetiti vašem zdravlju, ove namirnice ne bi se trebale naći u vašem zamrzivaču.

Vrlo niske temperature utječu na izgled i strukturu mliječnih nakon odleđivanja te će oni, slično kao i kod sočnog voća i povrća, postati vodenasti i niti približno ukusni kao kada su svježi.

Svježa i kuhana jaja
Jaja su namirnica koja se slaže s raznim jelima i najbolje ju je koristiti svježu. Zamrzavanje jaja može vam stvoriti poprilične probleme, ali i potpuno promijeniti strukturu namirnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Svježa jaja u ljusci će se rasprsnuti, a zaleđena kuhana jaja će postati gumena. Želite li ipak zamrznuti jaja izvadite ih iz ljuske i spremite ih u zamrzivač u posudice ili vrećice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Pržena i pečena hrana
Već pripremljena hrana, pržena u dubokom ulju ili na roštilju poput krumpirića, pohanog mesa ili povrća te pečenja nakon zamrzavanja više nikada neće biti ista.

Njezina hrskava struktura i okus potpuno će nestati te će postati gnjecava i vlažna. Izbjegavajte zamrzavanje pečene hrane.

Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*